The Trooper beer stopped in Sweden by Systembolaget!

The Trooper

(in English for my international followers…)

Finally we were about to sample the fine brew from Robinson & Iron Maiden cooperation and only to be stitched up in the eleventh hour…

According to Swedish media the legal people at Systembolaget are unhappy about the gorgeous label but is revealing no more. TWATS!!!

IF this was the first ever alcoholic beverage made and released by a group or artist and there was a question regarding influencing young people I’d accept it but this is not the first time nor offending label!

Look at Mötörheads wine bottle as an example. A skull! This passed the legal department without any problem… Elvis wine? Well, the guy’s dead (according to most people anyway) – if we’re looking for weird connections… 😉

The Trooper is far from a commercial attempt to sell rubbish beer at top dollar, quite the opposite! It’s a hand-crafted beer FFS created in homeage to the British real ale culture and from what I’ve heard, a very fine pint indeed!

Eddie (Iron Maidens mascot depicted on the label) is a well known character that’s followed Iron Maiden since the beginning and holds no negative charge – in fact we’ve always kinda felt sorry for him throughout the decades…

To the legal department of Systembolaget – GET YER SHIT SORTED!!! This is not a Swedish utterly crap alcohol infused poor excuse of a lager – this is a REAL PINT! I do wonder if they know the difference?

– Proud member of CAMRA

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

2 Comments

 1. Hi there! I hope you can understand My swedish ?
  Jag tycker att det är hur dåligt som helst att
  att svenska Systembolaget stoppar
  ölet trooper pga etiketten. Så typiskt med
  Denna moral och dubbelmoral. Jag beklagar
  verkligen för mina landsmäns tröghet och trångsynthet.
  Vänligen: en ölälskande svensk

  Post a Reply
  • Hej!

   Jag har absolut inga problem med din svenska då jag själv är född svensk 😉

   Detta är ett typiskt exempel på den svenska jantelagen och den påklistrade präktigheten… Man har inget att komma med och då måste man på ett skitnödigt sätt hitta på problem för att till synes hålla sin präktiga ställning!
   Samma sak var det när en anti-rasistisk organisation i Malmö för några år sedan inte hade presterat ett jota på de tre år de hade fått en stor påse pengar för och försökte med ljus och lykta hitta någonting att “prestera” på…
   Ni kanske kommer ihåg att de – i sin frustrerade iver – hittade glassen Nogger Black från GB och framhöll att den var rasistisk och skulle stoppas till alla medel! Pinsamt…

   Juristerna på Systembolaget har ännu inte klämt ur sig vad de störde sig på och jag tror inte att det kommer att komma fram heller. Jag hoppas de har insett hur mycket de gjort bort sig men krypa till korset lär de knappast göra.

   Det finns inget på den etiketten som inte har suttit på en flaska tidigare eller som någon kan störa sig på så jag är fortfarade lika irriterad och frågande vad i helsefyr de håller på med?

   Om tillräckligt många av oss skriver, diskuterar och gnäller om detta så kan vi ha en liten chans att de ändrar sig lite snabbt, annars får vi göra en ordentligt beställning och importera The Trooper själva! Sen kan de sitta där och gnälla hur mycket de vill och sälja sin pissöl :p

   Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.