Upphörande av sommartid, del 2.

Jag har under många år försökt få Sverige att sluta upp med sommartid eftersom det är en gammal kvarleva från gamla dumheter som helt saknar funktion. Tvärtom ställer det bara till med problem och oreda – inte minst för våra små som går i skola och skall lära sig! Våra djur blir förvånade när rutinerna helt plötsligt ändras och hur talar man om för en uppsättning mjölkkor att nu skall de mjölkas en timme tidigare/senare? Antalet fördelar som somliga försöker komma med är både kort och märklig och nu har äntligen våra politiker börjat inse hur korkat det faktiskt är med sommartid…

I Finland har 70000 medborgare skrivit under ett medborgarinitiativ vilket gjort att EU-kommissionen blivit tvungen att ha en omröstning för att ta reda på om det är vinter- eller sommartid som skall gälla framöver. Personligen har jag bara jobbat för att slopa sommartiden för att enbart ha normaltid, dvs vintertid, men majoriteten verkar vilja ha sommartid året om – vilket jag kan ställa mig bakom då det faktiskt ger mer soltimmar. Bara vi får ett slut på eländet att ställa om klockorna två gånger per år… suck.

Jag skulle uppskatta om ni tar och röstar i denna viktiga frågan på denna länken. Den går till EUSurvey och är ett verktyg som stöds av EU.

Slopa sommartiden en gång för alla och inför normaltid året om! (sen om det är sommartid eller vintertid som gäller därefter spelar föga roll, men majoriteten verkar önska sommartid så det är väl bäst att vi är enade i frågan?! 😉 )

Även om ni tycker att vi skall ha kvar det gamla systemet så skall ni rösta för annars är det ingen “omröstning” utan bara åsikter från ena sidan, men jag har inte träffat en enda person de sista 20 åren som varit för sommartid och det säger nog en hel del om vad folk tycker!

Detta är en uppföljning till det medborgarförslag jag skrev 2014 som jag tyvärr inte lyckades få in då jag var politiskt obunden, men den lästes av många och ingen skakade på huvudet 😉

Ta nu och rösta! Ni måste uppge namn och email, men ni kan kryssa i att era uppgifter inte får publiceras så ni utåt fortfarande är anonyma. Detta valet är kanske till och med viktigare än valet senare i höst – beroende på hur man ser det… (det valet skall ni också rösta i men där är inte varken frågan eller utgången lika tydlig…)

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Förslag till motion: Upphörande av sommartid | Politiskt Inkorrekt Pappa - […] UPPDATERING 2: Efter 4+ år så har det börjat hända saker i EU och nu ser det faktiskt ut…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: