Feminism och jämställdhet?

Lyssnade idag lite sporadiskt på radion när jag var ute och körde bil och det pratades om partiledarvalet för Vänsterpartiet.

Blev i sedvanlig ordning chockad hur en del är funtade när de talar om feminism…

En manlig vänsterpartist uttalade sig när det stod klart att det inte skulle bli två partiledare utan bara en och Jonas Sjöstedt stod som klar ledare i omröstningen. Han ville att Vänsterpartiet skulle ha en kvinnlig partiledare eftersom de var ett feminisktiskt parti och en kvinna skulle vara bäst för partiet – oavsett om hon hade fått mindre röster… Könskvotering med andra ord!

Alltså, hur i helvete tänker man då? I min branch anställer vi väldigt många människor och många av dessa är kvinnor. Jävligt tråkigt att de är så mycket färre om jag får säga mitt men så ser det dessvärre ut. Om vi skulle ta och kvotera in kvinnor för saken skull, skulle de tycka att det var kul att bli anställd under de premisserna? Skulle inte tro det.

Jag tror att de som skapar störst klyfta mellan könsrollerna är just feministerna! Jag personligen ser ingen skillnad mellan män och kvinnor vad gäller hur de arbetar och vilka roller de har. Visst är det tråkigt att det är så få kvinnor i min branch men det styrs nog av intresset från tidig ålder och majoriteten av flickor i den åldern är inte intresserad av programmering som samma mängd killar. That’s life. (vi har samma lönesättning oavsett kön, bara så ingen tror att vi gör skillnad där heller, samt jävligt bra förmåner vid mamma- och pappaledighet!)

Varför kan vi inte prata om personer och individer i stället för att prata om män och kvinnor som om de står i olika läger? Varför skall det könskvoteras in i olika fack? Kul att bli anställd bara för att man har ett visst kön…

Den bästa chefen jag någonsin har haft i hela mitt liv var en kvinna men det handlade inte om hennes kön, det handlade om hennes kompetens och ledarskapsförmåga!

Strunta i könsrollerna och låt kompetensen få styra så skall ni se att det kommer fram betydligt fler kvinnor i de mansdominerade områdena. Ok, visst finns de så kallade gubb-klubbarna fortfarande men de är jävligt gamla nu och dör snart ut så det kommer att lösa sig automagiskt 😉

Samma sak tycker jag gäller homosexuella. Varför skall de sättas i ett annat fack? De är ju lika mycket människor som de med rött hår eller fräknar! (om vi nu skall sortera in människor i olika fack) Här tycker jag att HBT-rörelsen gör samma misstag som feministerna och skapar större problem än vad de tror sig lösa. Man kan forsätta med invandrare, norrlänningar, skåningar och blondiner – alla är vi olika men vi är gemensamt människor och lyckligtvis har vi drag som skiljer oss åt så vi kan kalla oss för individer!

Så kära feminister, skit i könsrollen. Det kommer inte att gagna någon. Kompetens gagnar alla och det är det vi behöver! Jag är tvärsäker på att det finns lika många bra kvinnor som män i allehanda roller! Titta på teknikbranchen och se hur det ser ut på arbetsplatserna så kommer ni att se att det inte finns någon feminism – vi är alla där för vår kompetens och att vi levererar.

Min politiskt inkorrekta teori är att de som vill ha könskvotering är de som inte har kompetens nog att nå sitt fantasimål och försöker därför bruka våld på systemet, men guess what… Fel person på fel plats kommer bara resultera i misär! Jag vill bli universums härskare men det har jag varken kompetens till, vore lämplig eller har en möjlighet till så jag satsar på det jag är jävligt duktig på och gör ett jävligt bra jobb! Detta insåg jag redan som mycket litet barn och satsade på ett realistiskt mål – som jag dock kunde uppnå och systemet funkar, utan kvotering!

p.s En intressant anekdot är att jag har frågat ganska många kvinnliga medarbetare om feminism och vad de tycker om det hela? (som i könskvotering etc) Den dagen jag får ett positivt svar på den frågan skall jag återkomma men på 20 år har jag än inte träffat någon som tyckte det var någonting att hänga i julgranen. De jobbade där för sin kompetens och personliga erfarenheter och hade blivit rejält besvikna om de hade kvoterats in för sitt kön snarare än för kompetensen de hade jobbat för.

Länge leve individen!

 

p.p.s Att det inte ser ut så här i andra kulturer är mycket tragiskt tycker jag men om vi skall tvätta bort vår stämpel “Landet brunsås” så får vi vara lite mer moderna och inte skapa dessa klyftor.

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

1 Comment

  1. Kunde inte ha beskrivit det bättre själv, men troligtvis sämre, har också frågat om kvinnor om kvotering och aldrig har någon varit positiv till detta underliga rekryterings förfarande!

    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: