Höjda bensinpriser med skrala skäl…

Om vi, enligt nyheterna, ligger nu bara 10 öre under rekordnivån från april 2011 så undrar jag hur i helvete vi kan ligga 10% under råoljeindex nu mot april 2011? Räknar man rätt så borde då 1 liter 95 oktan ligga på ungefär 13.70 kr/l och inte närmare 15 kr. Det handlar bara om att dra in skattepengar! *surprise*

(nästan) Alla miljöpartister bor i dag inom tullarna och sörplar latte och vi “riktiga gröna” som bor på landet får plocka upp notan… Eller skall vi få bilbidragena höjda? Nep, trodde inte det heller…

Dessutom om vi snackar råolja så hur kan jänkarna köpa bensin för motsvarande 20 kr/gallon när vi handlar från samma leverantör? Svensk skatt är boven i dramat.

Nu skyller man den senaste höjningen på att Iran har hotat med blockad men hoppla, de gjorde visst en kovändning direkt men det förbiser man när man kan mjölka pengar ur ingenting… Tack kära oljebolag med er kartellbilning som vår regering inte rår på.

Sen har vi det här med elbilar som alla väntar på… Tja, vi har inget elnät i Sverige i dag som kan leverera så mycket el och utbyggnaden för att klara den lär inte bli vare sig gratis eller snabb. Elproduktionen är inte direkt “grön” den heller eftersom det är billigare att exportera överskottselen i norr och importera el i söder. (Det är för dyrt att dra en fet kabel genom hela Sverige så man drar österut och västerut till grannländerna i stället) Hur tillverkar man el i Tyskland t ex? Japp, brunstenskol bland annat… Miljövänligt – NOT! Elbilen är med andra ord ingen lösning på problemet om vi pratar klimat och miljö.

Jag säger inte att drivmedel inte får kosta men låt de riktigta kostnaderna styra och inte humbug och dolda skatter! Glesbygden kan inte betala för allt… (och nej, jag tänker inte flytta in till stan!)

Hur mycket gjorde oljebolagena i vinst förra året? Det är skrämmande summor…

Varför satsade Sverige aldrig på LPG? Nej, just det… Vi skulle ju satsa på fordonsgas (som ingen kan tanka norr om Stockholm) och E85 (som blir mycket dyrare).

Man skulle bygga en rejält stor hemkokare med kontinuerlig matning och köpa sockerbetor, som är skitbilligt för ett lastbilslass. Sedan är det bara att koppla ihop kokaren med vedpannan och bränna sprit för glatta livet! Inte behöver man kola skiten heller för finkeloljorna hjälper bara till att smörja cylindrarna – sen är det bara att gasa och tuta och le av vattenångorna som kommer ur avgasröret 😀 Synd bara att man inte skulle få någon bra ekonomi på det hela men det vore ett kul experiment 😉 – Hemkört på riktigt!

Flismaskin och gengasaggregat är ett annat alternativ men det är inte riktigt praktiskt genomförbart i dag med tanke på hur mycket jobb som krävs… (skulle dessutom se lite fånigt ut på min Land Rover :P)

gengasbil

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

1 Comment

  1. Håller verkligen med dig!

    Pular själv på ett liknande inlägg… 😉

    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.