Dödsfall på skjutbana i Malmö

Saxat från polisen.se:

Uppgifter inkommer om att en man skottskadats vid en skjutbana på Spillepengen. Ett flertal polispatruller skickas till platsen och infarten till området spärras av. En del av polispatrullerna får uppgiften att ta omhand vittnen på platsen samtidigt som tekniker budas till platsen. En av lokalerna på skjutbanan tas i anspråk som samlingsplats för vittnen och en så kallad POSOM-grupp budas till platsen.
Den skottskadade mannen konstateras vara avliden och ingen annan person uppges vara skadad. Händelseförloppet kommer att utredas men inledningsvis föreligger ingen misstanke om brott. Uppdatering: Polisen rubricerar själva händelseförloppet som självmord.

Att jag tycker självmord är ett bedrövligt fegt sätt att avsluta det hela på står jag för! Visst kan det handla om terminal sjukdom bakom det hela men det är inte detta jag kommer att avhandla i det här inlägget.

Problemet är att en kille på 20 år har åkt ut till en skjutbana och med största sannolikhet skjutit sig själv i syfte till självmord. När folk gör detta, och det är tämligen frekvent dessvärre, så gör de det utan någon som helst omtanke på personerna runtomkring samt den påverkan det får.

När någon hoppar framför tunnelbanan, vilket sker några gånger i veckan, så skrivs det inget om detta men nu var ett skjutvapen inblandat och nu kommer det att skrivas spaltmeter – detta inkluderat, fast av en annan anledning.

Nu kommer häxjakten att få mer vatten på sin kvarn och givetvis är det vapnets fel att killen dog, inte hans egen handling! Jag har inte sett några inlägg från anti-jakt sidan än men de kommer…

I dag så avhandlas man som kriminell mördare bara för att man har vapen hemma. Ok, vi jägare dödar djur för att få mat på bordet – så enkelt är det och det står jag för eftersom jag vägrar äta industriellt kött helt enkelt. Den lidelsen accepterar jag inte helt enkelt. Men alla våra sportskyttar då? Många skulle aldrig kunna tänka sig att döda ett djur och varför skall de få skit för det? Vad är det för skillnad mellan t ex dart (kasta pil) och skjuta banskytte på 300 meter? Man får dricka alkohol när man kastar pil, det får man inte under en skyttetävling för det är klassat som doping. Någon större skillnad är det egentligen inte…

Om det är vapnet som dödar och inte människan så vore pennan eller tangentbordet vara den största massmördaren på jorden och borde totalförbjudas och erläggas med livstidsstraff vid blotta tanken på innehav! Guld, olja, ädelstenar, konst, litteratur osv kvalar lätt in i samma skara och egentligen all tryckt skrift likaså. Rep går fetbort från järnhandelns hylla eftersom man kan hänga sig med det.

Bilar, tåg, bussar – ja alla varianter på fortskaffningsmedel dödar ju i trafiken så de måste förbjudas även de eftersom de är orsaken till att folk dör på våra vägar varje år…

Folk dör på våra sjukhus så då måste alla våra läkare och sjuksköterskor vara mördare också… (man kan hålla på hur länge som helst!) Att jag inte nämner Gud här beror på att jag är fanatisk ateist och således inte tror på det dravlet men Gud, ja någon av de alla varianterna, står för en rejäl hög med lik de också.

Att killen sköt sig själv, eftersom vi nu utgår från det, så var det en handling som han planerade och utförde  – att han valde en pistol som redskap och att han utförde det på sin klubb kan jag inte förstå men det är inte allt man förstår här i världen…

Lägg nu för fan inte skulden på vapen och vapeninnehavare! Hur många dödsfall är registrerade per år där ett lagligt vapen är inblandat? Inte många gissar jag på… Sätt det i relation till olyckor i trafiken eller alla andra miljöer vi befinner oss i så får ni se att i den miljön (där lagliga vapen förekommer) så har vi nog en av de lägsta siffrorna som finns registrerade!

Jag har vuxit upp med vapen och framförallt den rigorösa säkerheten som omfamnar detta och jag kan icke förstå hur ett vådaskott skall kunna ske om det inte är materialfel på vapnet. Jag är analt strikt med min säkerhet och även om jag går med slutstycket stängt under jakt (för att det inte skall komma in skit i lådan) så öppnar jag slutstycket och visar för alla att vapnet är plundrat! Många kollar lite konstigt på mig när jag gör det men det handlar om säkerhet och då kan man inte fuska.

Börjar nu motståndarsidan att trumpeta om att vi skall förbjuda alla vapen, som de gör med regelbundna intervaller, så fråga om de kör bil eller deltager i någon annan “livsfarlig” aktivitet. De kanske har en penna hemma?

Du som tog livet av dig. Vila i frid men det var inget bra sätt du gjorde det på! Som politiskt inkorrekt kan jag säga det som andra bara tänker…

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

3 Comments

 1. Som jag skrev till dig på ett annat ställe så funderar jag på om detta egentligen kommer att betyda speciellt mycket för skyttet. Nu skedde det på en skjutbana vilket är lite spektakulärt men i Sverige sker lite drygt 18 självmord per 100.000 invånare och år. Det ger uppskattningsvis 1500-2000 självmord per år i Sverige. Med tanke på hur många legala vapen det finns i de svenska hushållen kan det inte vara någon ovanlighet att den som ämnar ta sitt liv använder sig av ett vapen han (det är mest män som dödar sig själva) har tillgång till.

  Jag hoppas/tror därför att det inte kommer att få konsekvenser för skytterörelsen. Möjligen kan valet av plats, en plats som potentiella intressefränder har tillgång till, vara ett uttryck för att personen inte var helt säker på om han skulle genomföra självmordet eller ej. Hade han varit helt inställd på att inte kunna bli stoppad så skulle han valt att göra det i t.ex. hemmet.

  Oavsett orsak så kan man bara se det som en stor tragedi för alla inblandade.

  Post a Reply
 2. Boven i dramat är Sveriges havererade psykvård, noll vision i trafiken, men om man är akut suicid och ringer psykiatrin så får man en tid efter en månad..

  Post a Reply
  • Ja, psykiatrin jobbar med samma metodik som resten av sjukvården och även här krävs det att man är tillräckligt frisk för att få vara sjuk. Är man så pass dålig att man inte kan slåss så hamnar man i diket med en kölapp som pekar en sådär tre månader in i framtiden.
   När mina grabbar skulle diagnosticeras så var väntetiden åtta månader!!!
   Nu är jag både slug och envis och ringde helt enkelt upp regionschefen för sjukvården och drog en massa paragrafer och pekade på att hon minsann begick tjänstefel.

   Till saken hör att jag är ingen lagvrängare men jag har full koll på jaktlagstiftningen och jag gissade att personen i andra ändan troligen hade ännu sämre koll så när jag drog alla paragraferna i jaktlagstiftningen – dock med mina nu fingerade “lagar” – så gick det hem!
   Dagen efter fick vi tid hos utredande enhet 😉

   Men om man befinner sig i en psykisk svacka så är man knappt till stånd att ta sig ur sängen och då förväntas man argumentera sin “rätt” till vård?

   Har sagt det förut och säger det igen – Sverige är ett U-land vad gäller vård!
   Jag har just nu gått med min ryggskada i tre år och en månad – detta trots att jag kan bråka på som f.n..

   De som inte klarar det har bara valet att stämpla ut för gott.

   Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: