Gamla republiken…

Jaha, tänker ni… Nu har den jäveln snurrat om och skall snacka om det gamla Kina eller så… Inte en chans!

I dag, när jag endast har en dag semester kvar, så damp det ner ett paket i brevlådan på eftermiddagen och det var skickat från min broder tillika industridesigner och möbelsnickare i Stockholm. Paketet innehöll någonting som jag har funderat på att skaffa sedan slutet av December men inte vågat.

Det handlar inte om feghet direkt och det förstår ni säkert också utan det handlar om det troligen största, till manus och innehåll räknat, datorspel som någonsin har producerats!

Om ni inte redan har gissat det så handlar det om Star Wars – The Old Republic.

Play Star Wars™: The Old Republic™ and be the
hero of your own Star Wars™ saga in a story-driven
massively-multiplayer online game from BioWare and LucasArts.
Explore an age thousands of years before the rise of Darth Vader when war between
the Galactic Republic and the Sith Empire divides the galaxy.

Choose to be a Jedi, a Sith, or from a variety of other classic Star Wars roles, and make decisions which define your personal story and determine your path down the light or dark side of the Force. Along the way you will befriend courageous companions who will fight at your side or possibly betray you based on your actions. Together, you will battle enemies in dynamic Star Wars combat and team up with other players to overcome incredible challenges.

Spelet anlände på inte mer än tre (!!!) DVD-skivor och det lär ta en stund att installera misstänker jag.

Det hela började med att min käre broder, som tillika var industridesigner och möbelsnickare i Stockholm – framöver benämnd; broder eller liknande, köpte detta spelet och betalade tre månaders spel i förskott. Ja, ni vet ett sådan spel man måste betala varje månad för att få spela…

Brodern hade kastat sig över spelet och börjat spela för glatta livet direkt när han köpte det! Att han blev singel strax innan denna tidpunkten vet jag inte om det var planerad eller slumpmässigt men planen var nog att det skulle spelas ordentligt! Dessvärre så inkränker dessa spel ordentligt på privatlivet så nu när han skall gräva ner sig i ett nytt gigantiskt projekt (det är superhemligt så jag får inte yppa någonting om det här…) så ville han inte se spelet och frågade mig om jag ville prova spelet eftesom det redan var pröjsat för en period.

Så nu i kväll skall jag installera detta spelet och spendera min enda riktiga semesterdag när jag inte har barnen hemma, skall skjutsa någon till bussen eller behöver kliva upp någon speciell tid på att spela lite datorspel!

Visst är det lite kort om tid att köra ett dygn och inte ens med mitt frenetiska fuskande i spel kommer det att hjälpa mig att komma längre utan jag får se detta som ett smakprov för på onsdag morgon skall jag börja jobba igen och då kommer det att ta stor del av mitt liv igen. (och jag har verkligen saknat jobbet nu under ledigheten… märkligt men det är otroligt trevligt att må så bra på jobbet!)

Spelet är av MMORPG karaktär och huserar redan över en miljon spelare!

May the force be with you 😛

p.s Återkommer med lite reflektioner över spelet i morgon… kanske… 😉

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.