Fortkörare – de ignoranta jävlarna!

Läste ett inlägg på min kompis blog, Pertans Hundbenet i morse och var bara tvungen att reflektera lite över detta…

Här är hans inlägg:

Utanför skolområdet är det 30km/h för fordonstrafik därför att man ska hinna stanna om det kommer ett barn och just runt skolan och när den börjar så är det logiskt att det finns just barn i trafiken, många är hyfsat bra på att följa detta men under 2½ års tid så är det en kategori som stör mig.

Föräldrar som stressat har sina egna barn i plåtlådan eller har dumpat av dessa på skolan så risken att köra ihjäl sin egen unge är minimal, därför skiter de fullständigt i att följa den hastigheten utan gasen i botten, det är så illa ibland att jag får en kö bakom mig som försöker nästan i panik trycka sig förbi.

Polisen har en massa fartkameror på stora motorvägar, men än har jag inte sett en enda utanför en skola, borde vara obligatoriskt, detta kan ju vara som det är då jag under alla dessa år inte heller har sett en enda polisbil eller ännu mindre en kontroll av beteende och hastighet!

Nu ska jag berätta skillnaden mellan 30km/h och 50km/h för er som inte vet det.

Stoppsträckan= reaktionstid och bromssträcka.

Om du är beredd så brukar det ta ungefär 3sek innan du har full bromskraft, något snabbare om du tränar på detta, sen så ska du ju få stopp på bilen och att sträckan blir längre i 50 än i 30 behöver jag väl inte förklara.

I 50km/h hinner du färdas längre på din reaktionstid än vad den totala stoppsträckan är i 30km/h!

För några år sedan så åkte jag fast för fortkörning i samband med en omkörning… Inget stort direkt och jag fick åka hem med en böteslapp i fickan men det fick mig att fundera lite…

Under alla mina år i England så fick jag anpassa mig för den otroligt aggressiva trafiken som är där, framförallt i Guildford! Jag körde mycket hårt och snabbt och skulle fram först till nästan varje pris… När man väl kom fram till jobbet så var man redan så jävla stressad att man fortsatte jobba i samma takt under resten av dagen tills man skulle åka hem igen… Detta var inte positivt för livet om jag säger så. 😉

Där jag nu bor i Sverige så har vi otroligt mycket vilt efter och på vägarna och det är ofta man får väja för hjortar, rådjur och vildsvin. Jag har varit på mer än ett eftersök om man säger så och den lidelsen de djuren får utstå tills vi jägare får tag i det och kan avliva är horribelt. Jag har sett rådjur med båda bekbenen avslagna och tarmarna utanför kroppen medans djuret fortfarande lever – bara för att en bilist körde fortare än vad som var lämpligt på den sträckan!

Efter min fortkörning så funderade jag på hur jag kunde göra annorlunda och bestämde mig för att försöka tjäna en hacka på detta – inte bara uteblivna böter utan på alla andra punkter också!

Eco-Driving fick bli min nya modell i trafiken framöver!

Efter första veckan så insåg jag att i stället för 29 minuter till jobbet körandes som en idiot så tog det nu 34 minuter. Helt försumbart! Jag kom också fram till jobbet helt utvilad och kunde direkt sätta igång att jobba helt produktivt med bra fokus på mitt arbete, med andra ord så tjänade min arbetsgivare också på detta. Den största förändringen blev på macken när man skulle tanka… 1500 kr i veckan mindre i drivmedelskostnad!!! Herre jävlar vilken skillnad det blev! Nu körde jag visserligen en törstig Jeep Cherokee med en 4 liters rak sexa men detta är applicerbart på alla bilmodeller och man tjänar ordentligt på det!

I takt med att jag nu har kört Eco-Driving i tre år så har jag blivit en mer lugn och harmonisk människa och hanterar stress ofantligt mycket bättre. Jag nyttjar tiden i bilen med att jobba med mina barn när de är med och alla övningar inom Intensiv Beteende Terapi (för autistiska barn) hinner vi få med i bilen och att vi alla har roligt!

Vidare så räcker däcken längre, bromsarna och allt annat som slits när man kör hårt. Den enda nackdelen är att man får bromsa bort belägget på bromsskivorna en gång i veckan eftersom man inte använder dem samt att man en gång i månaden får gasa ur bilen ordentligt så det inte ventiler och annat sotar igen, men det känns som man kan leva med!

Eftersom jag kör samma sträcka varje dag så vet jag var de farliga sträckorna är vad gäller vilt och annan trafik och likförbannat varje dag så kommer det någon idiot och kör om i blinda kurvor etc… Jag blir så less…

Vintrarna här är också spännande för då sitter folk i varenda snödriva och kommer inte loss. Som den gamla Jämten man är så åker man alltid omkring med minst två långa bogserlinor och att dra loss folk är en daglig hobby jag bedriver. Det första jag kollar när jag kommer fram är HUR körde de fast och VARFÖR. HUR spelar inte så stor roll för min vil drar även loss en lastbil så det brukar sällan vara något problem men VARFÖR är en annan femma…

Är de onyktra så får de sitta kvar eller om det är “boy-racers” likaså. Det värsta jag vet är när man kommer fram till någon dryg jävel som säger “jag bara halkade av vägen och kan du dra upp mig?” och vid kontroll så har de blanka sommardäck på… De lämnar jag inte bara i snödrivan utan jag ger dem en rejäl utskällning också för den faran de har orsakat mig ich mina barn på vägarna! Jag brukar erbjuda mig att ringa polisen så de får hjälp att komma loss men ingen har nappat på erbjudandet än 😉

Sen har vi Pertans problem då med föräldrar som kör som idioter… Upplever inte samma problem på ungarnas skola men där åker majoriteten skolbuss men de föräldrarna som hämtar verkar ta det ganska lugnt. Vad de sen gör när de kommer ut på större vägar vet jag inte men statistiskt så kör majoriteten på tok för fort!

Här i Skåne så sätter man ner farten i byarna till 30 km/h där sockerbetstransporterna kör igenom och de är den största trafikfaran i hela Skåne. De skiter totalt i överlast, vilka tider de får köra samt hastigheten!

Det borde vara KRAV på fartkameror där det är skyltat 30 – allt annat vore idioti! Hastigheten är satt av en anledning och står det 30 så betyder det SE FÖR FAN UPP, DET ÄR BARN OCH ANNAT PÅ VÄGEN!!!

I ett annat inlägg bad jag er laga mat på endast råvaror i en vecka tillsammans med era barn, nu ber jag er att köra Eco-Driving i en vecka och analt lyda hastighetsbestämmelserna och se hur blir ert liv egentligen påverkat? Mitt blev så positivt påverkat att jag aldrig kommer att gå tillbaka!

I samma veva så kan ni väl testa att använda blinkers på adekvat sätt samt stanna för stoppskyltarna också 😉

Ge mig en dag som trafikpolis så kommer det området att få många utbildade, och bötfällda, bilförare för Svensken överlag kan fan inte köra bil! Inte om man ser till reglerna i alla fall!

Lycka till Pertan med föräldrarna utanför din skola. Du vet väl att man kan begära polis för trafikövervakning om det är stora problem? Jag gjorde det hemma på min gata och de åkte faktiskt förbi, utan att stanna, en halvtimme senare… Då hade de ju uppfyllt mitt krav… (detta är en hint till den Svenska trafikpolisen – bevaka för böfvelen de vägar som allmänheten ber er om!)

Ta det lugnt i trafiken! Tänk på att jag kan vara där med mina barn och den som orsakar mina barn skada eller fara ligger jävligt brunt till. Det kan jag lova! (har ryckt bilister ur sina bilar vid flera tillfällen och en gång kastade jag iväg nycklarna – så går det när man är rattfull tyckte jag :P)

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

1 Comment

  1. Sitter och drar på smilbanden, kommunen har redan fått sig en skrapa och polisen ska få sin, tänkte bara att kommunen och mitt gnäll till samma adress ska sammanfalla!

    Tittade på en morsa som kom ångandes och frågade om det gick bättre när man stressade så där, jodå det tyckte hon! Hur många gånger sprang du tillbaka in för att hämta det du glömt? frågade jag, bara en gång idag!

    Säger allt! eco drive spara mycket på bilen och soppakontot, sen så mår man ju bättre som du beskrev väldigt bra!

    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.