Etik och moral vid jakt – inte alltid tydligen…

Nu skall det kräkas lite galla igen på dessa så kallade “fina” helgjägare som jag nämnde i ett tidigare inlägg.

En kompis ringde mig precis på väg hem från ett av Skånes större gods där han brukade, och jag kan nog med säkerhet skriva BRUKADE, gå som hundförare.

Innan jag går in på denna händelsen så skall jag beskriva hur en hundförare på många gods arbetar. Att de stöter upp och ställer djur som normal anses vara huvudsysslan är i dessa fall oftast en bisyssla och det som är den i klar majoritet huvusakliga sysselsättningen är eftersök på skadeskjutna djur!

Hur som, kompisen, som är ordentligt luttrad som hundförare på de Skånska godsen i många år, fick se en dovhind få ena bakbenet avskjutet och det satte iväg. Han blev ganska förbannad på skytten som ställde till det på det sättet men även den bäste kan ibland råka ut för någonting oförutsätt så han skickade hunden och påbörjade eftersöket.

När det inte ens hade passerat fem minuter så small det igen från samma jägare och nu hade han skadeskjutit ytterligare en dovhind på samma plats! Det hör även till saken att dovhindarna var fredade på denna marken så antingen sket han i det eller så kunde han inte se skillnaden mellan de olika könen… Jag tippar på det förstnämnda!

Nu kunde kompisen inte hålla sig längre utan han skällde ut gubben efter noter och frågade hur i helvete han kunde skjuta på ett djur till när han visste att det pågick ett eftersök efter hans första fadäs! Tror ni han brydde sig? Inte ett skit…

När jakten var över så blev han kallad till den ansvarige för jakten och då hade denna personen mage att klaga på att polaren hade skällt ut skytten för den bedrövliga etiken och att han eventuellt inte skulle få fortsätta som hundförare efter det. Polaren sade precis vad han tyckte och att han absolut inte ville gå som hundförare åt dessa skadeskjutande godsherrar framöver för de saknade både etik och moral!

Så här mina kära vänner och okända kan det gå till på en Skånsk godsjakt! Som modern allmogejägare så svider det i mitt hjärta att höra hur det går till bland “finfolket” som skall jaga…

De kan inte ett skit om jakt och det enda de pysslar med är att skjuta på djur och om det går i backen eller var rätt kön på det handlar enbart om tur för skicklighet har de fan inte!

Det är en jävla tur att det finns så många hundförare som kan städa upp i skogarna efter dem så att inte djuren ligger och lider längre än nödvändigt.

Jag vill rikta ett enormt stort tack till min kompis som tordes stå upp och säga vad han tyckte om den här incidenten – även om det kostade han hela hans anseende i den kretsen. Jag är jävligt stolt över att ha så goda vänner som skiter i hur “högdjuren” tror sig kunna göra som de vill. Jag gör likadant i dessa situationerna men det är jag känd för och gör alltid klart för alla innan så de inte blir chockade när jag skäller ut dem men å andra sidan kommer jag aldrig att gå som hundförare på dessa godsen heller!

 

Skäms på er era jävla klåpare! Antingen jagar ni med etik och moral som främsta ledord eller så får ni övergå till en annan hobby, för hobby är det enda det är för er och med tanke på vilka amatörer många verkar vara så är det skrämmande!

Synd att man inte kan anmäla folk som gör på detta sättet för det är, tro det eller ej, inte olagligt att idka nöjesskytte på djur!

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

5 Comments

 1. Djurplågeri borde man väl kunna klämma till med, speciellt som en skytt vid skyddsjakt på varg blev polisanmäld för det. Till saken hör att han missade….

  Post a Reply
  • Ja, djurplågeri är exakt vad det är!

   Överskjutningen är också ganska vidrig men dovhjortarna går som fältvilt och är dessvärre inte belagda med kvot…

   Post a Reply
 2. Man borde väl kunna göra en anmälan, han är ju knappast lämplig som jägare och bör inte hantera vapen!

  Post a Reply
 3. Det är fan inte klokt.., men TYVÄRR som du själv skriver så är det ju sånt som i vissa fall (.. o kanske mer på vissa platser) försegår.. för jävligt! Min unghund knep ett eftersök på eget bevåg igår – en dovkalv som “bara lämnats”.. *spottar & fräser*

  Post a Reply
 4. Jo jag vet hur det kan gå till. Bor granne med ett gods som säljer jakter på uppfödda änder och fasaner med näbbringar kvar på mgn. Det år helt sjukt även på drevjakterna där rough shooting gäller, allat ska dö. Förstör för oss etiska jägare.

  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.