Katt bunden utomhus i tre år – kvinna åtalas för djurplågeri

Japp, det läste jag precis i Ystads Allehanda.

Katten stod utomhus dygnet runt i tre år, fastbunden i en meterlång lina. Ägaren, en 52-årig kvina, har nu åtalats vid Ystads tingsrätt. Brottsrubriceringen är djurplågeri, alternativt brott mot djurskyddslagen.

Alltså, hur jävla puckade människor finns det på den här planeten? I landet? I kommunen…

Hur kan man koppla ett djur permanent utomhus i tre jävla år och tro att det skulle vara “ok”?

I rapporten framgår att djuret hölls bundet vid en trälåda, omsluten av en presenning och placerad bakom en häck intill uteplatsen. Där fick katten vistas oavbrutet, året runt, utan att kunna röra sig mer än några steg hit eller dit.

52-åringen försvarar sig med att hon inte visste att det var förbjudet att behandla djur på det här sättet.

Hur kommer det sig att folk skaffar sig “husdjur” och så snart det inte passar så får de lida alla helvetens kval bara för att de inte kan ta sitt ansvar!

Har man dessutom så lite stake i sig att man inte törs erkänna sin idioti utan skyller på allt mellan himmel och jord att det inte var ens eget fel att man plågade detta djuret så förtjänar man fan ett fängelsestraff!

Vidare så var det “allmänheten” som rapporterade detta och till slut EFTER TRE ÅR fick stopp på misären… Alltså, hur fan kan man se på under så lång tid? Hur långt tid tog det från den första anmälan fram till avlivningen?

Vet ni vem kärringen är och får syn på henne så ge henne då ett fett finger från mig och hälsa att hon är en äcklig och vidrig människa!

Ännu vanligare djur att bli brutalt misshandlade är hundar som binds någonstans i flera år tills de slutligen dör i extrem misär…  Fy fan!

 

Klarar ni inte av att ta hand om era husdjur så tag då kontakt med någon kattklubb eller motsvarande eller till och med i värsta fall – avliva. Inget djur skall behandlas så!

Börjar förstå hur gamla människor kan stängas in under vidriga omständigheter av personal som bara skyller på “ledningen” och “vi trodde det skulle vara så” när man tydligen kan behandla levande varelser på det här sättet…

 

Nu undrar jag genast vilket straff denna kärringen kommer att få? Böter? En dask på handen? Fängelse lär hon knappast få… Mentalvård är nog det bästa för henne men det skulle bara var en belöning och inte ett straff .

Bah, nu har jag skrivit av mig lite kvällsilska och kramar om hundarna och katten innan jag går och lägger mig!

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.