Grattis på födelsedagen Ellen!

Nu är det tre år sedan min Ellen kom till världen :wub:

Eööen

Du får en extra jakt i helgen som present samt den sedvanliga vilt-tårtan efteråt för det är du värd!!!
Senare i vår så är det dags för dig att själv få valpar och du är i topptrim konditionsmässigt så det känns kanon!

Dessa tre åren här hemma har du varit ett underbart tillskott i familjen och du har enormt överseende till mina annorlunda barn samt är riktigt kul att jaga med.
Hoppas vi får många år tillsammans med både jakt och mysiga stunder hemma, men du kan väl lugna ner dig med katten lite :lol: Han vill ju inte leka med dig fast du inte verkar förstå det!

Kommer ihåg första kajan som du apporterade när du var 13 eller 14 veckor gammal, ja vi började lite tidigt du och jag, men vi har det riktigt ju riktigt bra!
Du har grymt bra lydnad och du lyssnar verkligen bra, fast den där bullen du snodde av Oscar i kväll på köksbordet hade du kunnat hoppa över… ditt lilla matvrak! :P

Trodde inte du skulle behålla din rang här hemma när Nova växte upp, och hon är ju en bra bit större än dig, men där har hon inte en chans!

För att vara född kattmänniska så har det visat sig att jag är ganska mycket hundmänniska också för något verkar jag ju göra rätt – utan att behöva muta er!
Snart får ni en ny hundgård också med en ny hundkoja som inreds med både golvvärme och gardiner, men det är du och syrran värda.

Grattis på födelsedagen min älskade Ellen!

Ellen

 

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

2 Comments

 1. Grattis Ellen!

  Tycker verkligen det är härligt att höra en karl som är så förtjust i sin hund – inte bara det sedvanliga “Jävla skithund, den duger väl till nåt”.. som man oftast hör. Jag har ju just nu en tik efter min egen hane på “tillväxt” – en spännande resa av flera anledningar. Extra spännande för att man hoppas ju & önskar ju så att hon ska åtminstone bli hälften så bra som sin pappa (.. minst, nu tog jag i – i underkant) Det är även min första tik ever.., vilket är ett äventyr i sig – vilken jäkla apa hon kan vara alltså.. *ha ha* Får väl se om det är den första & sista tiken i mitt hushåll(?)

  Håller tummarna för kommande kull, tänker du behålla någon själv?

  Fortsatt trevlig helg – skitjakt på dig!

  Post a Reply
 2. Tack!

  Jo, en hund kan bara bli så bra som man kan lära sig att förstå den och sedan anpassa arbetet till just den hunden!
  Vissa hundar, som har mer hjärna, kan man nog drilla till både det ena och det andra men spaniels har divkraften som sin främsta styrka och inte intelligensen 😉
  Gör hundarna fel så beror det generellt på att jag har varit otydlig eller försöker få dem att göra någonting som de antingen inte kan eller på ett sätt som de inte fungerar på…

  Klart som fan att man skall vara glad i sina jaktkamrater! Är man konstant sur på dem så kommer det aldrig att funka som ekipage och då är det lika bra att man lägger ner på en gång.

  Ellen var min första egna jakthund som jag har tränat sen hon var valp och nog har man gjort en hel hög med fel, men så länge man kan erkänna för sig själv att man har gjort fel och sen försöker man göra rätt så löser det sig ändå om man ger sig fan på det.
  Nova tränade jag på exakt samma sätt som Ellen men här funkade det inte alls lika bra och jag var tämligen frustrerad för några månader sen…
  Blev rekommenderad av flera vänner att göra slaskhund av henne. Visst hade flera av dem vildsvinsjakt i åtanke men det hade inte jag tänkt som det primära men jag släppte henne på en av mina jaktmarker som består mest av skog innehållandes rådjur, hjortar och framförallt vildsvin.
  Första släppet, och jag var nervös som fan, drog hon iväg nästan direkt på en älglöpa och försvann in på grannmarken. Hade satt ett halsband på henne men hade ingen pejl själv så jag fick ropa på radion så jag fick veta var hon var.
  Hon hade dragit iväg 70 meter och letade älg, innan hon efter någon minut kom tillbaka.
  Nu har jag jagat på 8 jakter med henne och hennes första upptag i morse bar iväg en bit över 400 meter och förtsatte i samma anda hela dagen!
  Ellen ligger på man 70 meter på fältjakten och det är perfekt för mitt hagelskytte men Nova var nog född till att bli en tyst, drivande spaniel och det kommer hon att få göra resten av livet!

  Kullen som jag skall ta på Ellen kommer alla att säljas till bra jägare eller till de som tävlar i Agility på toppnivå, ingen annan kommer att få en av dessa.
  Jag kommer inte att behålla någon själv med tanke på att Ellen är tre år och Nova strax över ett. En till valp skulle inte tillföra något mer än att den skulle ta jakttid från de andra…
  Jag valde att ha tikar och de kommer med sina fördelar och nackdelar, precis som hanhundarna gör. Det enda större problemet med dem är hormonerna… Jösses vad löjliga de kan bli och då är det absolut ingen mening att jaga med dem för man blir bara arg när de små ärthjärnorna inte lyssnar 😀

  Nej, nu skall hundarna badas efter en hel dags jakt och jag skall pyssla om katten lite efter hans fadäs i trafiken häromdagen…

  Skitjakt på dig också! (de få dagarna som är kvar)

  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.