Dream Theater i kväll!

Dream Theater ticket - Copenhagen

Nu sitter man här timmarna innan det är dags att åka till Köpenhamn och inser att jag har glömt att printa ut mina biljetter…

Snyggt om man hade anlänt till konserten utan biljetter 😀

Detta är första gången jag ser Dream Theater utan Mike Portnoy och det är med stor sorg faktiskt… Är fortfarande inte nöjd med hur turerna gick till när han slutade men så går det ibland.

Bakom trummorna sitter nu Mike Mangini (Steve Vai, Extreme, Annihilator, James LaBrie, Tribe of Judah, Shredding The Envelope, Dave Reffett) och det är en mycket värdig ersättare – det skulle nog även Mike Portnoy hålla med om!

Nya plattan är sådär om jag skall vara ärlig… Den är mer progressiv än de senaste plattorna och det gillar jag verkligen men den är också lite mesigare och James LaCheese (LaBrie) och John Petrucci får nu spela fler fjolliga ballader än normalt men man får väl bita ihop. De brukar bjuda på en kavalkad med progressiva låtar så jag lär inte åka hem besviken!

Misstänker att det är ståplatser som gäller ikväll så jag packar ner lite extra smärtstillande så jag klarar kvällen. Hoppas inte vakterna skall vara fjantiga men det står ju mitt namn på förpackningen så förhoppningsvis får jag behålla mina piller under konserten. En sak jag dock finner märklig är att man på biljetten förbjuder inspelningsutrustning för bild och ljud i alla dess former? Dream Theater är ju det bandet som verkligen har uppmuntrat sina fans genom alla år att spela in så mycket de kan på alla konserter och sedan dela med sig av det materialet! Ytse Jam Records (under ledning av Mike Portnoy) släpper sedan en massa bootlegs med musik från allehanda konserter med syfte att sprida musiken, inte tjäna pengar!

Hoppas det bara är en standardbiljett och att de inte skall vara fjantiga med det… Personligen så lyssnar jag på mina konserter och inte står och filmar men det är skitkul när man dagen efter hittar konserten man just var på på YouTube 🙂

 

Har lyssnat på bandet sedan tiden på Berkley när de gick under namnet Majesty så jag kan nog kalla mig för ett äkta fan såhär efter 26 år 😉

Nu skall jag leta upp någon av de gamla konserttröjorna så jag kommer i form!

 

-Pull my finger! (som Mike Portnoy brukade sjunga när han egentligen skulle sjunga Pull me under) 😛

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

2 Comments

  1. Had a great, almost GGreat, time (internal reference) but sound sucked really bad…
    I’m now giving up on concerts in Denmark.

    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.