Concerta – första veckan för en liten kille

AD/HD

Nu har då första veckan passerat och hans hemska förkylning är äntligen över!

I morgon vankas det skola för första gången på en vecka och det är väl nu vi skall få se vilken effekt Concertan har på grabben.

Sista dagarna när han har börjat må bättre eftersom febern har gett med sig har han så smått börjat bli sig själv igen, men jag måste skriva “så smått”…

Han vill helst sitta själv på dagarna med stängd dörr och titta på YouTube eller leka med Lego. -“jag vill vara ifred” är det han säger.

Aptiten har också verkligen varit skitdålig men de sista två dagarna har han ätit ganska bra men det är enorm skillnad på vad han äter nu och veckan innan. Trist för han är/var(?) verkligen ett litet matvrak som kunde stoppa i sig hur mycket som helst! Detta måste jag försöka få bukt med för det känns inte alls kul för en som är matälskare helt plötsligt slutar äta 🙁

Eldprovet är i morgon när alla på skolan förväntar sig att han skall köra på i sitt normala tempo och hur han reagerar då…
Egentligen borde jag bara ta det lugn och sluta överanalysera läget i syfte till att hitta problem när vi ännu inte har sett de fördelarna som skall hjälpa honom! Känns det inte bra är det ju bara att sluta att äta medicinen så är allt som vanligt dagen efter! Det måste jag tänka på oftare!

Han är fortfarande lika duktig att ta sin medicin så han kan inte känna sig dålig på något sätt av den vilket är skönt.

Hans dos är den minsta som ordineras så ger inte detta tillräckligt med effekt för att han skall kunna koncentrera sig bättre så går det att öka på dosen men det behöver lyckligtvis inte jag bekymra mig om än.

Som sagt, det skall bli intressant att hämta honom efter fritids i morgon och få höra hur dagen har varit för både honom och personalen. Hoppas verkligen att de positiva fördelarna är större än de negativa.

Nästa vecka är det möte på HAB med sjuksköterskan för att ha en uppföljning. Vi skulle få papper att fylla i dagligen innan vi började medicinera men det har vi ännu inte fått och jag tänkte fan inte vänta tills de eventuellt dök upp någon gång! De kan ju läsa denna bloggen om de vill veta hur det går! 😀

Annars har vi haft framgång med storebror i dag också! För första gången på fyra år har vi lyckats införa en ny maträtt!!!

Han äter panerad fisk varje dag i skolan. Enbart fisk! Ingen potatis, ris eller pasta… Jag har sagt till honom att när han börjar trean skall han ha fem rätter (en för varje dag) och inte bara en som i dag.

Efter mycket förhandlande tog jag beslut att han skall äta köttbullar med potatismos på onsdagarna. De första försöket gick helt åt helvete men i dag så gick det! Visst var det tydligen en massa protester och han satt och åt i sitt eget rum och inte i matsalen men det var helt irellevant! Han åt sina köttbullar med mos!!!

Jag hade lovat honom att få plustid på datorn hemma om han åt och det gjorde han. Jag visade och förklarade övertydligt hur glad och stolt jag var över honom att han faktiskt åt sina köttbullar och när jag nu lade honom för att sova nu i kväll så såg han faktiskt lite stolt ut över att ha klarat uppgiften!

Jag har inget tråkigt och händelselöst liv i alla fall 😉 (fast ibland skulle det vara skönt att inte ha så många bekymmer och saker att slåss för…)

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.