Timstock app för Android

Timstock app för Android

(EDIT: Här är länken till Android Market, Eller Google Play som det heter nu, https://market.android.com/details?id=se.arrendegarden.tools.timstock)

En av grabbarna använder timstock på skolan och det är en kanonbra visuell uppfinning för att kunna visa tid!

Det som inte är fullt lika bra är den klumpiga hårdvaran samt att den är svindyr!

Nu bryter jag säkert mot något skyddat varumärke men jag skall kalla den för Tim(mer) Stock™ så kommer jag undan 😉

Den fungerar exakt som den traditionella med undantaget för återställningsfunktionen som är ändrad. (den är för enkel som den är nu!)

Fördelen med timstock som app är att vill man ha 10,20,30,40 eller 20,40,60,80 minuter i stället så ändrar man bara det i en meny!

Man kan även ändra klickljuden när man trycker på knapparna samt vilken alarmsignal man vill ha.

Har möjlighet att ändra siffran mot en text om det finns önskemål eftersom en del kanske kopplar en knapp till en viss aktivitet och detta skulle då bli enkelt att administrera.

Appen kommer jag att släppa i Android Market när den är helt färdig för i dag finns den bara i en betaversion – och den är det enbart ett fåtal som testar åt mig. Det är otroligt viktigt att ett sådant verktyg ALLTID fungerar så det kommer nog att ta några veckor innan den är tillgänglig.

Alla har vi mobiltelefoner och många av dessa är i dag bestyckade med operativsystemet Android. Jag skall ge min äldsta grabb en mobiltelefon till sommaren så han kan ha den i skolan till hösten. Som motprestation så skall han kommunicera med mig med denna telefonen! Han fixar nämligen inte att prata i telefon och detta kan vara en bra morot 😉

Tim(mer) Stock™ kommer att vara en app som är installerad på den, en annan är en app som hanterar hans veckoschema. Det är baserat på Google Calender och jag har satt upp det så att hans lärare som behöver kunna ändra hans schema kan göra det själva på deras datorer så uppdateras hans schema i realtid! Hans telefon kommer då att larma 5 minuter innan en ny aktivitet skall börja och då med vad han skall göra och vart han skall vara. Appen har ett ordentligt bantat UI eftersom less is more när det handlar om personer med ett kognitivt handikapp. (det säger min erfarenhet i alla fall) Den använder de standardiserade färgerna för veckodagarna och den är konfigurerbar beroende på vilket behov en individ har.

Mina appar kommer aldrig att kosta en spänn att ladda ner men jag tar gärna emot en slant i bidrag från företag eller kommun så jag kan fortsätta göra vettiga hjälpmedel som kan laddas ner gratis.

Tim(mer) Stock™ har lite speciella säkerhetsinställningar som gör att den inte kan stängas av (inte enkelt i alla fall) och applikationen tar fokus (dvs, avbryter ett spel t ex) när det larmar. Inte ens knapplåset går att aktivera när appen räknar ner och det är för att användaren absolut inte skall kunna missa när tiden är slut.

Hoppas någon får glädje av detta!

Har ni andra önskemål vad gäller Tim(mer) Stock™ eller andra saker så får ni gärna dela med er så kanske jag/vi kan realisera det? Handikapphjälpmedel är så snuskigt dyra och detta är ett sätt för att ge tillgång till verktyg som de annars kanske inte skulle få…

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

12 Comments

 1. Så jäkla bra att du fixar sådana här appar! Önskar det släpptes till iphone också 😉

  Post a Reply
 2. vad bra att du skapar denna app, har saknat en sådan 🙂
  när blir den klar så att jag kan ladda ner den till telefonen?

  Post a Reply
  • Hej

   Jag vet inte exakt när det blir klar för jag har brutalt mycket att göra på jobbet nu samt att jag håller på att ändra grabbens dos av Concerta och behöver vara på plats för att se om det blir någon skillnad men så snart den är klar så publicerar jag info både här och på fejjan.

   Eventuellt släpper jag en beta innan men då är det nog vettigast om ni föräldrar testar den först så ni förstår hur man konfigurerar den efter egna behov samt är medveten om att den inte kommer att vara bugfri.
   Jag måste bryta mot en del regler i Android OS för att den skall funka som jag vill och det var lite jävligare än jag först trodde men det är inte mycket jobb kvar nu.

   Kul att flera ser nyttan av detta, vilket jag hade hoppas på, och det kommer att sporra mig att göra mer framöver.

   MEN, som engagerad pappa till två autistiska killar så har man inte obegränsat med fritid som ni är väl medvetna om…

   Jag kan med andra ord inte ge någon tidsram men det blir absolut innan Mars månad är slut.

   Post a Reply
 3. Jag tror att det var jag som kom på namnet timstock (som variant på den portabla tumstocken som ju mäter tummar 🙂 och varken jag eller Certec som hade uridén (sorry) har någonsin fått pengar på namnet. Det skulle kännas konstigt om man inte kunde använda det för samma sak.

  Dubbelkolla för att vara säker, men det känns inte sjävklart att det skulle bli problem och spridningen av din app skulle kanske bli större?

  Post a Reply
  • Det låter bra att höra!
   Har faktiskt sökt efter licenserna till de olika varianterna på dessa produkter men inte hittat något hinder och namnet är i dag vedertaget för alla dessa produkterna men eftersom min är enbart en variant så kan jag inte återanvända namnet och då är det lika bra att man visar det genom att låna lite av namnet (med glimten i ögat) men ändå göra någonting annat!

   Huvudsyftet med mitt mål är att kunna erbjuda liknande funktionalitet för 0 kr i stället för ~1400 kr eftersom målet är viktigare än profiten i det här fallet.

   Dock vill jag säga att det var ett synnerligen bra namn du kom på!
   Jag får väl ta upp dig i manifestet som delaktig upphovsmakare till appen! 😉

   När appen är så bugfri som den kan bli kommer jag att släppa den som Open Source så att andra kan utveckla vidare efter deras unika behov.

   Kan man utnyttja redan inköpt hårdvara som telefoner eller surfplattor så skall man absolut göra det också!
   Sitter just nu och labbar med Sonys (fd Sony Ericsson) SmartWatch och SmartTags till mina grabbar och ser hur de kan användas till deras behov.
   Kalendern/schemat jag har utvecklat på Google Calender skulle vara perfekt att köra i minimalt mode i en klocka! Perfekt plattform för att påminna användarna om VAD de skall göra om fem minuter och VART de skall befinna sig!

   Teknik är kul om man gör det kul!

   Post a Reply
 4. Gah! Din app skulle rädda min vardag! Jag behöver verkligen en timstock men hatar teknik eftersom jag tycker det är extremt jobbigt att komma ihåg att ta med sig.

  Post a Reply
  • Hej!

   Det var exakt en av anledningarna till att jag portade/återskapade den för Android. Nästan alla har en mobiltelefon i dag och vi har även gamla telefoner som vi kanske inte längre använder som då lätt kan göras om till hjälpmedel!

   Har du en mobiltelefon med dig så kan du även ha denna med dig!

   Post a Reply
   • Just därför som jag väldigt gärna sprider denna länken. För det kan ju hända att någon företagsnisse med pengar ser vad du håller på med. ^^

    Jag försöker ivrigt att uppdatera min telefon så att jag installera din app. Men min sladd är lite knäpp.

    Får jag sprida länken?

    Post a Reply
  • Du får jättegärna sprida länken!!! <3

   Jag hoppas att alla som tycker detta är en bra idé eller skulle kunna hjälpa någon sprider det!

   Jag har inget ekonomiskt intresse i detta utan jag tycker att det är på tok för mycket profitering på handikapphjälpmedel!

   Tack!

   Post a Reply
 5. Hej! Mycket uppskattad app timmerstock! Men kommer du också att göra den för iphone? Hoppas verkligen på det. Vet många som skulle uppskatta detta! Arbetar själv som arbetsterapeut inom daglig verksamhet LSS. Tack än en gång för ditt arbete. Mvh Ewa

  Post a Reply
  • Hej!
   Tack för dina ord! 🙂

   Kort svarat så kommer ingen av mina appar att släppas för iPhone.
   Eftersom jag gör det primärt till mina barn så är det så jag ser min vinst.
   Gör jag det till en annan plattform så måste jag ta betalt och det strider mot min filosofi om handikapphjälpmedel…

   Att jag även jobbar hos en stor konkurrent till Apple kanske väger in något också men det svallrar bara om att mina barn aldrig kommer att ha en produkt från Apple utan bara från Sony 😉

   En annan anledning till att jag strikt valde mobiltelefonen som plattform är att Tim(mer) Stock skall gå att köra på även äldre versioner av Android och på så sätt kunna återvinna en telefon till ett gratis hjälpmedel!

   Jag håller på med en uppdatering till Tim(mer) Stock som släpps inom kort som skall hantera ett fenomen som är störande samt att jag jobbar hårt med appen “Butler” (projektnamn) som skall hjälpa min äldsta grabb nu när han börjar trean inom kort.

   Jag blir lika glad varje gång jag hör att ni använder min app och det ger mig mer energi att jobba hårdare så de kan släppas publikt och inte bara något som installeras här hemma. 🙂

   Post a Reply
   • Fantastiskt att du orkar med allt detta. Jag är mycket nyfiken på Butler, som jag , liksom du hoppas kan hjälpa många som har kognitiva problem att lättare klara sitt dagliga liv. Mvh Ewa

    Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.