Concerta – hej då tics!

tics

Japp, hej då tics!

Innan han påhörjade sin medicinering så sade doktorn att hans tics kunde bli värre och det hoppades vi verkligen att det inte skulle bli. Han har så mycket myror i brallorna att utan bollkudde så var det mycket svårt att sitta still om han inte var djupt inne i en självvald aktivitet.

Han har även kraftiga tics i sina händer och ben och framförallt benen hade han inte som helst aning om att de levde sitt eget liv när han satt på en stol.

Nu med Concerta så har dessa tics reducerats till ett minimum och det sprätter inte alls i kroppen på honom på samma sätt och det är en enorm förbättring!

I morse så fick han ta två 18mg tabletter för att se om det hade bättre effekt men än så länge har jag inte sett någon större förändring men man får ge det några dar.

Vad gäller aptiten har vi snackat en hel del om att bilen behöver diesel och att även han måste “tanka” för att orka med. Har fått en hel del goda råd av en gammal vän som även hon äter ADHD-medicin och det är enormt mycket värt för hon kan analysera hur medicineringen påverkar henne och ge goda råd, det kan inte grabben. Tack! Du vet vem du är <3

Förhoppningsvis så skall han nu ha det lättare framöver och kunna fokusera med på de kognitiva svårigheterna han har pga sin autism och jag kan se en enorm skillnad i hans tankeverksamhet nu med medicin framförallt i hans Legobyggande! Det är otroligt komplexa saker han nu bygger och det verkar vara mer syfte och genomförande bakom. Han kan med andra ord planera, genomföra och slutföra en självvald aktivitet nu! Nästa steg är att få en icke självvald aktivitet att funka på samma sätt.

För bara två år sedan sade både jag och min fru att “våra barn skall inte ha något jävla knark” och satan i gatan vad fel vi hade! Det handlar inte om att “droga ner” våra barn, det handlar om att ge hjärnan en påfyllning av den signalsubstans som saknas! Detta måste vara den viktigaste saken vi förmedlar om ADHD-medicineringen till de som inte vet hur det fungerar!

Nu skall jag spela Minecraft med ungarna så nu får jag ge mig med skrivandet för i dag 😉

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

3 Comments

 1. Vad roligt, som jag sa du kommer att märka skildaden lycka till o hör av dig om du tjänner för att prata och har frågor

  Post a Reply
  • Uppskattar verkligen alla goda råd samt det stöd vi får!!!
   Har på tok för många frågor än men varje dag blir jag lite klokare på det här och inom tid så har jag kanske bara ett fåtal vettiga frågor att ställa och då ringer jag!

   Grabben mår under omständigheterna bra och det är det viktigaste!

   Tack Christer!

   Post a Reply
 2. Verkligen härligt att det funkar – och som du själv säger, så länge lill-killen mår bra, det är det viktigaste! Fortsatt “lycka till!”

  Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: