Concerta – obalans för en liten kille

ledsen

Jag är ledsen

Den frasen har dessvärre min lilla kille upprepat flera gånger sen i går. 🙁

Jag vet inte varför han blir ledsen titt som tätt de sista dagarna och detta måste jag gå till botten med.

Teori 1:

Han är nu så mycket piggare på eftermiddagarna att han orkar hålla på så mycket längre på kvällarna vilket medför att han inte somnar när han borde och således är ordentligt trött på morgonen efter..

Teori 2:

Han är nu så mycket mer medveten om sin omgivning och förstår helt plötsligt ofantligt många mer sinnesintryck och inser att han är rejält annorlunda än de andra barnen…

Teori 3:

Det finns en 6-åring där inne bland alla bokstäverna och barn går igenom en massa faser och det är helt naturligt!

Nu har jag bara autistiska barn och har således inga andra att jämföra med men det är inte alls kul att se sin lilla glada skit bli ledsen… Hans personliga pedagog, som är en ofantligt stor resurs och en riktig klippa, såg i dag riktigt frustrerad ut och jag tror inte tårarna var långt borta i en besvikelse eller rädsla att Concertan hade saboterat vår underbara kille…

Det är bara att ta sig i kragen och vara på skolan hela dagen i morgon för att försöka analysera läget och försöka fråga honom hur han mår och vad han känner om han blir ledsen.

Vi har i kväll pratat om känslor och hur han kände sig i morse när han var ledsen och hur han kände sig när han var glad när jag dök upp. Han var mycket klar över de olika känslorna och vad han hade känt när men inte varför.

Vi snickrade tillsammans ihop en känslokarta innan han nu somnade – under tvång! – som vi skall använda oss av i morgon.

känslor

Jag hoppas det inte finns någon substans i min oro och att det försvinner lika fort som det dök upp men kopplingen till Concerta är enkel att göra – speciellt med tanke på att jag precis har ökat hans dos från 18mg till 36mg. Hoppas fan inte att det är orsaken till hans olust…

Morgondagen skall dock bli ganska rolig och jag har en skitbra arbetsgivare som är jävligt förstående så att jag inte dyker upp i morgon är inte ett problem. (jag tar igen timmarna på natten sen ändå!)

Blä vad jag ogillar när det inte funkar för barnen och de inte kan förklara varför!

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

2 Comments

 1. Vad heter bilder? Vart har du hittat dom? Jag skulle vilja ha fler bilder

  Post a Reply
  • Bilderna kommer från databasen (samlingen) Widgit som man enklast hittar i programmet Symwriter.
   Det är rätt dyrt men man kan söka det som hjälpmedel. Det gjorde jag en gång i tiden och jag fick då en licens.

   Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.