Blog om blog…

Då är jag då inne på månad tre av mitt bloggande och det tog inte den riktning jag hade tänkt mig från början…

Visst hade jag planerat att skriva om autism och Android programmering (med vikt på test och verifiering) men allt om självhushållning och jakt hamnade på skymundan :/

Dock känns det riktigt bra att dela med mig om mina äventyr som jag och yngsta grabben går igenom med hans ADHD medicinering – hoppas det gagnar någon en vacker dag samt att jag har hjälpt till att sprida lite information till de som inte ännu vet!

Hemmapulandet med min Tim(mer) Stock™  som nu finns att ladda hem gratis från Android Market tog oerhört mycket mer tid än jag först hade trott och det är primärt testarbetet som har tagit så mycket tid men ett handikappverktyg måste bara fungera och då finns det inga genvägar! Just nu är den uppe i version 0.3 BETA och testas just nu av Mammor till barn med särskilda behov. Ja just det, vart fan är alla Pappor??? Är jag enda Pappan som hänger i “Autismvänliga appar” på fejjan? Kom igen nu Pappor – ni behövs också!

Hönsen har så smått börjat värpa och ankorna likaså. Måste dock nacka lite tuppar någon dag i veckan för jag tycker synd om hönsen när sju stycken kåta tuppar inte vill göra annat än att pippa… Är det någon som är intresserad av antingen vit Brahma eller svart/vit Brahma så får ni höra av er! De är 100% renrasiga och är mycket sociala men jag kan inte ha mer än en tupp och vår “gamla” tupp Peter är den enda jag sparar – resten åker i grytan om ingen hör av sig. (tupparna äter vi normal och det ingår i planen)

Skall räkna myskankorna också för jag slaktade inte alls så många som jag hade planerat och snart är det dags för nya kullar och har vi inte slaktat ordentligt innan dess har vi nog ett par tre hundra myskankor innan året är slut!?!?

Gässen åker nu under våren för jag har verkligen inte någon ekonomi på dem. Visst är de skitgoda att äta när de är lite äldre men herre jösses vad de äter under vintern… Ekologist korn och havre är inte billigt kan jag meddela!

Yngsta hunden Nova började löpa häromdagen och nu väntar jag bara på att storesyrran Ellen skall börja för sen skall hon paras! Hon har givetvis HD A och felfria ögon och paras enligt SKK’s alla regler. Söker någon en riktigt duktig jakthund av rasen Engelsk Springer Spaniel så får ni höra av er – vem vet, ni kanske platsar som blivande husse/matte? Kravet är primärt att ni jagar (mycket som fan och det är inte vildsvin jag talar om) eller tävlar i agility. Det är arbetshundar så det blir inte tal om några gröthundar av dessa 😉

Bloggandet har varit kul och jag har fått mycket feedback – det tackar jag för!

Jag skall försöka skriva mer spännande och intressanta inlägg men nu skall jag banne mig sova så nu får det bli god natt!

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

6 Comments

 1. Hej! Läser alltid din blogg med stort intresse 🙂 Ser fram emot fler uppdateringar även från ert trevliga djurbestånd 🙂 Allt gott till er och er kämparglöd med både det ena och andra @-}– varma hälsningar från “norr”

  Post a Reply
  • Hallå på er “norrlänningar” 😀

   Det kommer en massa uppdateringar om alla de olika djuren här framöver utan tvekan!
   Speciellt med tanke på vad som vankas 😉

   Hoppas allt går bra där hemma med familjen! <3

   Post a Reply
 2. Jag hittade din blog via jaktsnack. Jag läser dina tankar om ditt liv, barn och djurhållning med stort intresse. Har själv tre små barn så jag är intresserad av hur andra män(niskor) löser sina vardagar. Jag har lite oväntat lärt mig massor om ADHD som jag inte visste innan och det är ju ett av dina mål, eller?

  / Peter

  PS. Behöver varken några levande höns eller en spaniel, men om du kan avvara några slaktade myskankor så hör av dig. Jag äter väldigt gärna myskanka, och väldigt väldigt gärna om det är lokalproducerat. Jag bor i närheten, dessutom.

  Post a Reply
  • Kanon!

   Jag är i lärofasen själv om ADHD efter att ha ställt om mitt liv för autismen för 8 år sedan. Det finns massor att lära av detta och denna förståelse har gjort det lättare för mig att både förstå andra människor och att kunna förbättra min kommunikation!

   Det finns massor av människor ute i samhället som t ex har ADHD (ibland utan att veta det själv) och med mycket enkla medel kan jag nu själv göra mig bättre förstådd samt förstå vad en del människor egentligen menar.

   Att sprida denna informationen vad absolut en del av mitt syfte och det verkar jag ju ha lyckats med 🙂

   Hojtar till när jag slaktar nästa gång så får du komma förbi och hämta upp några till köket!

   Tack!!!

   Post a Reply
 3. Hej!

  Du råkar inte ha några vita Brahma för mycket? Eller vet någon annanstans jag kan få tag på några?

  /Sandra

  Post a Reply
  • Hej

   Dessvärre hade jag besök av räven i somras så jag har underskott i hönsgården för tillfället, annars hade jag kunnat avyttra några unghöns till dig.
   Det brukar alltid vara någon fågelmarknad på hösten och det finns säkert de som inte har lyckats sälja så kolla blocket eller liknande.
   Jag känner ingen annan här nere som har Brahma så jag kan tyvärr inte hjälpa dig just nu.

   Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.