Tim(mer) Stock™ – Äntligen färdigt!

timmerstock

Färdig!

Är nu äntligen färdig med Tim(mer) Stock™ och kan blicka framåt mot nya projekt!

Har lagt till Norska, Danska och Engelska språk men fick använda Google Translate så det är inte säkert att det blev perfekt men om ni ser någonting knasigt på de språken så är det bara att tala om det för mig så skall jag genast rätta. (det är något jag skulle uppskatta faktiskt!!!)

Jag försökte implementera en swipe-unlock funktion som finns i android för att kunna återställa nedräkningen men den finns inte i Android SDK som öppen och då är det mer eller mindre kört… (ganska ordentligt kört om jag skall vara ärlig!)

Visar det sig att användarna fuskar allt för mycket genom att återställa räknaren och välja ett lägre antal minuter så får jag återbeöka denna funktionen men som det ser ut nu så har jag släppt appen utan spärrar.

Totalt hamnade det på en utvecklingstid på över 200 timmar och det kan kanske låta mycket på en så pass enkel applikation men alla användarscenarion måste täckas samt att en del funktionalitet i Android måste stängas av för att det skall funka ordentligt och då blir det så många timmar med test och verifiering inräknat.

-Var det värt det? kanske någon undrar…

Absolut! Det finns ett enormt behov av detta och 100 personer har redan laddat ner appen och använder den och får bara ett barn hjäp av detta så har jag lyckats! Nu verkar det som att betydligt fler än 1 person har intresse av detta så det tar jag som en bonus 😉

Här hittar ni appen i Google Play (f.d  Android Market)

Nu skall jag fokusera på ett par andra projekt jag håller på med men detta kändes som det viktigaste att få ut! Dock tar jag nu en kortare paus för jag behöver sova lite mer på nätterna ett tag men vem behöver inte det som förälder 😛

 

Håll till godo! Nu skall jag fira med att kliva upp ur sängen och ta en kopp kaffe innan jag bygger lite Lego med grabbarna.

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

3 Comments

 1. Bra jobbat. Skönt att det finns de som gör positiva saker för andra utan att tänka på att tjäna pengar på det.

  Post a Reply
 2. Hej! Såg på fb att du gärna ville ha feedback hit till bloggen.

  Tack för ditt viktiga arbete! Jag arbetar inom BUP och vill gärna rekommendera Timmerstock till vissa av mina patienter.

  När jag har prövat den så händer det med jämna mellanrum att när jag startar en app så dyker Timmerstock upp och lägger sig framför.

  Telefonen är en HTC incredible S.

  Post a Reply
  • Hej.

   Det är en “feature” i Android som gör det dessvärre…
   Eftersom Tim(mer) Stock aldrig får gå att pausa så har jag fått kringgå viss funktionalitet och för att både fungera på ICS och äldre versioner fick jag vara så systemvänlig jag kunde.
   På en del telefoner så avslutas inte timerfunktionen korrekt när man lägger den i bakgrunden och då kan man få detta fenomenet dessvärre.

   Jag tror jag har en lösning på problemet och skall försöka hinna med en uppdatering inom de närmsta två veckorna, dock måste jag få fenomenet att inträffa på mina egna telefoner först 😉

   Uppdateringen kommer att ske via Google Play som vanligt och alla som har installerat appen får notifiering om att den nu kan uppdateras.

   Jag skriver en blänkare i bloggen när det är klart!

   Tack för feedback! 🙂

   Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.