Uppdatering!

uppdatering

Oj vad länge sedan jag skrev nu men det har verkligen varit mycket som har hänt och jag har helt enkelt haft fullt upp…

Strax efter kattungarna skulle ju valparna anlända… Så blev det dessvärre inte. 🙁

Hon var skendräktig och det blev således inga valpar. Möjligen var det hanen som hade slut på bläck i pennan för han var 11 år fyllda och jag gjorde alla tester jag kunde på Ellen innan vi parade. Det blir nytt försök nästa vår men då med en yngre hane som redan har levererat valpar innan. Jag har fått reda på en importerad hane från England som har absolut rätt linjer så det skall jag undersöka närmare! Valpar skall hon ha, det är det inget snack om!

Barnen har varit inne på sluttampen med både skola och IBT (Intensiv Beteende Terapi) och yngsta grabben har sitt sista tillfälle i Ystad nästa vecka… Under 3.5 år har vi på fredagarna åkt till Ystad för att träna och få nya uppgifter samt avslutat på McDonalds… (McDonalds kommer jag INTE att sakna, den saken är säker!)

Det är med vemod som vi åker dit sista gången för vi har fått så otroligt stor hjälp där nere och jag kan inte ens beskriva min tacksamhet! Visst kommer de att följa ungarna i minst 10 år till men det är på skolan och inte i samma form samt att jag inte kommer att träffa dem så ofta längre. Tack – ni vet vilka ni är där nere och fortsätt med ert riktigt kanonbra jobb!!!

Skyttet går riktigt bra och min rigg är nu nästan “klar”! Det som har hänt sedan sist är att jag har bytt trycke till ett Jard på 14oz samt att jag i skrivande stund fräser om stocken för att svälja ett CDI AICS underbeslag! Det är ganska mycket jobb men det kommer att bli skitbra i slutändan eftersom mitt nuvvarande magasin krånglar med min ammunition eftersom COL 72 mm är för långt för ett standard T3 magasin – även om man har filat som en tok i det…

Mina sista treskottare på 300 meter höll under 20 mm och en var bara på 16 mm vilket nog tangerar självprecisionen på kalibern! 🙂 Riktigt kul! Riggen väger utan CDI underbeslaget 7.1 kg oladdad så det är ingen lätt pjäs direkt men den skjuter som en gud så jag klagar inte!

Har även till slut (eller jag skall skriva; igen) vunnit anbudet om Kommunjakten i Malmö stad så förra veckan började vi med det arbetet! Det är total invasion på kaniner i år och det har inkommit massor av klagomål från de boende så det är nu prioriterat. Gässens ockupation av parkerna och stränderna är också en plåga för Malmöborna och även där kommer vi att lägga ner ett enormt arbete men det problemet kan man nog inte lösa på många år… Duvorna verkar bära på ett virus som liknar Newcastlesjukan och sjuka individer skall avlivas och destrueras så det inte sprids vidare. Med andra ord så är det massor av jobb men jag har spaniels som nu kommer att få jobba året runt med att apportera och det är min gåva till hundarna för att de är så duktiga och trevliga!

Nu är det simskola och fritids som gäller för ungarna och själv skall jag jobba tre veckor till innan det blir fem veckors semester… Visserligen kommer jag att jobba en dag i veckan på semestern men det var enda lösningen för det är ingen som kan göra mitt jobb under semestern… Surt men så kan det vara ibland :/ (fast jag gillar ju att jobba så det kommer inte att bli så extremt jobbigt!)

Min pappa och min lillebror kommer ner i 10 dagar under sommaren och skall hjälpa mig med renoveringen också! Riktigt kul skall det bli och de skall få putsa och måla som aldrig förr för jag har hydrauliskt kalkbruk och målarkalk så det räcker till en större herrgård här hemma och det skall upp på väggarna helt enkelt! Vi har även lite golv att måla och om vi hinner så sätter vi även golvsocklar och stuckatur också. Misstänker att jag får dra om en del el också samt två vattenledningar som skall flyttas men jag är en rackare på att löda koppar så det löser sig. Inga snabbkopplingar till kopparrör i min kåk – den saken är solklar!

Sen har vi även haft den otrevliga förmånen att blivit drabbade av djäfvulens magvirus också… Först grabbarna och sen jag och sist frugan! Äldsta grabben fick det dessutom två gånger! Nu är kåken sanerad med klorin och handsprit och vi hoppas skiten är borta nu för vi fick mer eller mindre isolera oss i 13 dagar…

Skall även hitta tid under sommaren att göra en mindre ändring i Tim(mer) Stock appen och försöka skriva klart Butler för den måste vara i bruk till skolan börjar! Den kommer inte att släppas publikt till skolstarten eftersom min äldsta grabb kommer att betatesta alla de versioner jag gör men i sinom tid så dyker den upp i Google Play helt klart!

 

Sådär, det var en liten uppdatering och jag tappade lite intresset att skriva när det gick som det gick med Ellens valpar men nu tar vi nya tag och går vidare mot en varm och trevlig sommar!

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.