Renoveringar – nytt kök! del 2…

Ack så nära men ändå så långt borta…

Renovering

Ja, hur många gånger har vi inte planerat en sak och så skiter det sig – gång på gång på gång.

Skulle i helgen måla klart kökets väggar och tak så jag kunde spendera söndagen med att lägga det nya golvet. Målandet kom igång på lördagen men jag hann inte klart på långa vägar pga trilskande rygg, frågvisa barn och snorkall kåk! Det blev helt enkelt mer eldande och donande än att måla. En gammal vän från Karlskrona skulle i samma veva komma och hämta den gamla gasspisen och jag låg så långt efter när han kom att jag dessvärre fick säga till att de fick åka hem efter en stund om det överhuvudtaget skulle bli någon färg på väggarna… Fan, hade faktiskt sett fram mot att träffa honom och hans grabb :/

Nåja, målade klart alla väggarna och bestämde mig för att gå och sova tidigt så jag kunde dra igång i ottan och ändå hinna lägga golvet! (kallas inte för duracellkaninen utan anledning 😉 )

Precis när jag hade somnat så hörde jag hur någon kom tassande in till sovrummet och det var den yngsta förmågan som kom helt täckt av spyor och proklamerade att han minsann var sjuk. Jaha, vinterkräksjukan sade jag och tog in grabben till badrummet där jag sanerade honom.

Efter han var ren och hans säng var sanerad så bäddade vi ner honom i sängen bredvid och ställde fram en hink om han skulle bli dålig igen.

Hoppades på att det var någonting annat men bestämde mig för att hålla mig vaken en stund så han inte skulle kräkas ner denna sängen också.

Det tog inte lång stund innan han blev klen igen och så höll han på fram till klockan fem på morgonen – då somnade jag av utmattning.

Vaknade inte förräns 12:30 och kände mig sådär sugen på att börja måla igen och golvet var bara att ge upp med…

Dock är nu alla väggarna grundmålade och halva taket, resten gör jag i morgon kväll om jag orkar för att sedan lägga nya golvet på tisdag, eller onsdag, kväll men inte förräns jag har flyttat på hundarnas hägn till utanför vardagsrummet, och då måste jag lägga ett nytt undergolv där så de inte saboterar trägolvet där…

Ja, ja. Det blir skitsnyggt när det blir klart men inte fan går det enligt plan inte!

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

2 Comments

 1. ska ni starta fler handladdningskurser i framtiden ?-för i så fall kan jag få ihop ett gäng.

  Post a Reply
  • Mig veterligen är ingen på gång men å andra sidan har jag inte varit på skjutbanan en enda gång i år och jag har sålt mina sportskyttevapen pga min ryggskada så jag är nog fel person att dra i en kurs nu…
   Fråga på jaktsidan.se om det blir någon fler kurs där?

   Post a Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.