Timstock Slim™ – uppdatering 1

Timstock Slim™

Timstock Slim™

Nu har beställningen gått iväg till OSH Park för min första batch av prototyperna som skall förhoppningsvis vara den slutgiltiga designen och alla komponenter är beställda från DigiKey med undantag för WS2812B (de “intelligenta” lysdioderna) för de har jag köpt på SparkFun men kommer framöver att köpa dem direkt från fabriken. (eller mer troligt av en anställd på fabriken som säljer några rullar privat…)

Min sista ändring blev en buck/boost converter som jag satt på baksidan som stegar upp de 3v som batteriet levererar till 5v som datasignalen till/mellan WS2812B kräver och det gjorde jag med en NCP1402 som inte kostar många kronor. Generellt har jag bara satsat på premiumkomponenter i Timstock Slim för är det något jag vet så är det att saker som autistiska lär sig att förlita sig på så är det att de ALDRIG får gå sönder! Aldrig är en omöjlig sak att lova men jag kan lova att jag har tagit så många steg jag kan för att skapa den bästa hårdvaran efter förutsättningarna. Jag har erfarenhet av både konsumenthårdvara och hårdvara byggt för militärt bruk så jag har koll på vilka krav som ställs för att klara test!

Eftersom jag byggt Timstock Slim för att användas utan skal så har jag gjort ett försök med komponenter som sitter fast ordentligt och inte skall gå att skada så lätt, men här kommer användartesterna få svara på flera frågor kring detta och det går det att backa på om det krisar – med det kommer att påverka priset helt klart…

Har ännu inga metrics på strömförsörjning och det kommer jag inte att ha innan den första prototypen är byggd men jag hoppas det kommer att hålla sig inom marginalerna, annars får jag hitta en annan batterilösning helt enkelt för intresset är alldeles för stort för att det skall läggas på is!

Appen Tim(mer) Stock tillägnade jag mina barn och Timstock Slim vill jag verkligen tillägna personalen på Barnhabiliteringen i Ystad! Utan dem hade jag aldrig varit där jag är med mina barn i dag och de har ställt upp så mycket mer än de har uppdrag till och min första leverans av färdiga Timstock Slim som förhoppningsvis kommer till världen inom rimlig framtid kommer jag att skänka en laddning enheter till dem! Ofantligt stort tack för all er hjälp – ni vet vilka ni är! Vet ni inte det så tack ändå 😉

Nu kommer det att ta upp till två veckor innan jag har kretskorten hemma men de skulle produceras i morgon om inget gick fel så vi håller tummarna för att det går fort!
Dessutom har OSH Park nu slopat fraktkostnaden även för internationella beställningar så det var en mycket positiv nyhet för alla oss som donar med olika projekt 🙂

Till er som använder en Timstock till vardag eller har barn/anhöriga/bekanta som gör det. Vad skulle NI ändra på om ni fick fria händer och pengar inte var inblandat? Jag fick en massa önskemål när jag gjorde appen Tim(mer) Stock men valde då att enbart implementera hur den såg ut i verkligheten för att inte skapa ett bekymmer för redan existerande användare samt att jag då inte var expert på metodiken som var framtagen, det är jag betydligt mer i dag. Jag tycker det är helt ok att göra en Timstock Super-Turbo-Power™ i framtiden som även kan göra en massa andra saker, men bara om det finns någonting mer att göra om många vill ha något.

Skall kolla upp hur mycket det kostar att få en Timstock Slim certifierad också för även om det är Open Source så får man inte sälja hårdvara som inte uppfyller vissa säkerhetskrav… Denna kostnaden vet jag är snuskigt hög om man jämför med de priser jag pratar om här så den pucken måste jag absolut söka bidrag för…

Author: politisktinkorrektpappa

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.